Actualitate

În ultimele 24 de ore 2351 de persoane au INTRAT în R. Moldova

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 3 211 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 2 351 traversări persoane (în creștere cu 19% față de ziua precedentă) dintre care 1 290 treceri la frontiera moldo-română, 830 treceri la frontiera cu Ucraina și 231 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 1 036 traversări persoane;
PTF Otaci – 397 traversări persoane;
PTF Aeroport Chișinău – 231 traversări persoane (rute charter);
PTF Tudora – 220 traversări persoane;
PTF Sculeni – 188 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– nouă persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– un conațional a fost documentat pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice;
– o persoană a fost identificată la trecerea frontierei de stat cu consemn.

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 3 211 persoane și completate 2 351 fișe epidemiologice individuale. Ncio persoană nu a prezentat simptomele virusului de tp Covid-19.

Au fost completate și semnate 2 150 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci, s-au înregistrat 298 cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă. În Aeroportul Internațional Chișinău a fost notată la intrarea în țară a unei rute charter din Londra, fiind înregistrați 222 de pasageri moldoveni.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 52 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

http://www.border.gov.md/index.php/ro/4553-18-aprilie-2020  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *