Ultima oră

În Vinerea Mare, un nou scandal în jurul Bisericii Catolice

 Furtuna de proteste starnita a obligat Vaticanul sa se distanteze de nefericita comparatie. Iar comentariile au insotit imaginile de la ceremonii, pe posturile de televiziune din intreaga lume.

Asa cum este traditia in Vinerea Mare la Roma, ceremonia Drumului Crucii s-a desfasurat la Colosseum. Mii de credinciosi cu lumanari in maini s-au adunat in jurul grandiosului monument antic, loc unde au fost martirizati numerosi adepti ai lui Iisus in zorii crestinismului.

Papa Benedict al XVI-lea s-a rugat in genunchi, in timp ce credinciosi si prelati au adus in interiorul Colosseumului o cruce de lemn, simbol al rastignirii Mantuitorului.

Anul acesta, ceremonia a avut o rezonanta aparte. Biserica catolica este zguduita de o serie de scandaluri de abuzuri sexuale comise de preoti asupra minorilor, adesea acoperite de inalta ierarhie a clerului.

Tot ieri, la Ierusalim, mii de pelerini crestini veniti din toata lumea au pasit pe celebra Via Dolorosa, unde, spune traditia, Iisus si-ar fi purtat crucea catre locul rastignirii, pe Golgota.

Vinerea mare a coincis anul acesta si cu comemorarea a cinci ani de la moartea predecesorului lui Benedict al XVI-lea, Papa Ioan Paul al II-lea.

Sursa: protv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *