Actualitate

Înapoi în Piaţa Victoriei. Ziua a 19-a

ACTUALIZARE 22:30. În jur de 700 de protestatari s-au strâns în Piaţa Victoriei din Capitală, în cea de-a 19-a zi de proteste. Deşi numărul celor care merg seară de seară în faţa Guvernului a scăzut, motivaţia lor nu s-a schimbat. Oamenii spun că nu mai au încredere în Guvern, iar singura soluţie ar fi ca actualul Executiv să demisioneze.

La protestul de sâmbătă seară de la Cluj-Napoca au participat aproximativ 100 de persoane. Manifestația era anunţată pentru 19:00, în Piața Unirii. Iniţia au fost doar 10 protestatari, dar apoi numărul lor a crescut, în circa o oră. Nu au fost totuşi mai mulţi de 100. Protestatarii din Cluj-Napoca au anunţat o strategie pe termen lung, conform căreia vor renunţa la demonstraţiile din cursul săptămânii, urmând să facă mitinguri mai mari în weekend, duminica.

La Cluj-Napoca, cel mai mare număr de manifestanți, peste 50.000, a fost înregistrat pe 5 februarie.

Aproximativ 70 de persoane s-au adunat sâmbătă seara, după ora 19:00, în fața Prefecturii din Brașov, scandând lozinci împotriva Guvernului, informează Agerpres.

„ALDE și PSD, aceeași mizerie”, „Hoții, hoții”, „Demisia” şi „Guvern fără corupți” au fost câteva dintre lozincile strigate. La ora 20:15, manifestanții au plecat pe strada Republicii, spre Piața Sfatului, locul unde protestul s-a încheiat după ce oamenii au cântat Imnul Național.

Recordul de protestatari la Brașov a fost înregistrat pe 4 februarie când peste 15.000 de persoane au ieșit în stradă.

Aproape 50 de oameni au participat la protestul de la Oradea, din Piaţa Unirii, solicitând în continuare demisia Guvernului și formarea unuia credibil. „Continuăm să protestăm și la Oradea și, chiar dacă suntem mai puțini, nu înseamnă că nu reprezentăm vocea și celor care au fost, în urmă cu două săptămâni, în stradă în număr foarte mare. Așteptăm de la guvernanți să se elimine orice posibilitate de activare a Ordonanței 13, după care, în continuare, susținem demisia Guvernului și a celor doi președinți de Camere din Parlament”, a declarat Adrian Oegar, unul dintre organizatori.

Aproximativ 40 de persoane s-au adunat şi în Piața Unirii din Iași. Manifestanții, în general oameni de peste 35 de ani, s-au strâns în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Ei spun că nu sunt doar nemulțumiți de actuala guvernare, ci și că nu mai au încredere în Executiv.

În cea de-a 19-a zi de proteste, s-au strâns în faţa Palatului Victoria câteva zeci de oameni, care scandează: „Zi de zi aici vom fi”,”Hoţii”, „Demisia”, „DNA să vină să vă ia”, „PSD, ciuma roşie”, „Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”. Oamenii flutură steaguri tricolore, fluieră şi suflă în vuvuzele. Circulaţia rutieră în zonă se desfăşoară normal, informează News.ro.

Numărul record de manifestanţi în Piaţa Victoriei a fost atins în 5 februarie, când aproape 300.000 de oameni au participat la protest.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *