Actualitate

Inaugurarea muzeului Constantin Tănase

În acest timp, o stradă din capitală, dar și Centrul de Terminologie au primit numele lui Constantin Tănase. La începutul anului de învățământ 2016, Gimnaziul din Nemțeni, raionul Hâncești, acolo unde s-a născut și a copilărit ziaristul a fost redenumit în Constantin Tănase.

Pe 29 octombrie, în incinta acestui gimnaziu, a fost inaugurată sala-muzeu care îi va purta numele. Inițiativa și reușita acestor lucruri a fost posibilă datorită vicepreședintelui raionului Hâncești Vera Tănase, directorului gimnaziului Galina Mardari, primarului Gheorghe Filipschi, dar și cu acordul soției Alexandra Tănase.

Sala-muzeu întrunește toate volumele editate de către marele ziarist: „Patria vuindă”, „Ochiul lui Esop”, „Hoții de mituri”, „Groapa cu lei”, obiecte personale, cum ar fi laptopul la care jurnalistul scria editorialele, carnetele în care îți făcea notițe, dar și o galerie cu imagini din viața acestuia.
La eveniment au fost prezenți locuitorii din Nemțeni, care l-au cunoscut, colegii din școală, dar și rudele lui Constantin Tănase.

Gimnaziul „Constantin Tănase” din Nemțeni impresionează prin imaginea pe care o are atât în exterior, dar și în interior, acolo unde există o Galerie de Artă cu 85 de tablouri ale pictorului nemțenean, Timotei Bătrânu, ce redau Lunca Prutului, oamenii și locurile unde au copilărit artistul plastic și Constantin Tănase.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *