Actualitate

Încă o ţară începe procesul de monitorizare pentru aderarea la UE

Macedonia va începe, săptămâna aceasta, procesul tehnic de monitorizare pentru a se pregăti de discuţiile privind aderarea la UE, care ar putea începe în luna iunie, anul viitor.

Comisarul european se va întâlni cu premierul Zoran Zaev, deputatul Talat Xhaferi şi liderul partidului de opoziţie VMRO DPMNE, Hristijan Mickovski.

La sfărşitul lunii iunie, miniştrii europeni şi-au exprimat sprijinul pentru Albania şi Macedonia, privind demararea negocierilor de aderare la UE.

Una dintre primele obligaţii ale Macedoniei este aceea de a dezvălui cine este şeful echipei naţionale responsabile pentru partea politică a negocierilor, cât şi şeful echipei de experţi responsabile pentru aspectele tehnice ale negocierilor cu UE. Implementarea unor noi reforme judiciare este aşteptată să reprezinte cea mai dificilă parte a procesului de monitorizare şi a eventualelor negocieri privind aderarea.

Aderarea Macedoniei la UE şi NATO, a fost blocată până recent de Grecia, care a refuzat să accepte numele ţării, considerând că reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă acelaşi nume.

Sursa: radiochisinau.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *