Timpul.md

Actualitate 26 August 2019 | 09:55

Încă un avion din Rusia, cu 160 de pasageri la bord, a efectuat o aterizare de urgență pe un câmp

 Un zbor Ural Airlines de la Tel Aviv, care transporta 160 de persoane, a efectuat o aterizare de urgenţă vineri la Soci, sudul Rusiei, cu trenul de aterizare avariat, potrivit presei ruse care a precizat că nu există răniţi. Este al doilea incident în care este implicată aceeaşi companie aeriană rusă după ce un avion al său a efectuat o aterizare de urgenţă într-un lan de porumb săptămâna trecută, scrie The Times of Israel ieri.

Portalul rus Vesti a relatat că Airbusul A320 a aterizat cu success şi aeroportul funcţionează acum normal. „Potrivit datelor preliminare, mecanismul roţii pneumatice principale stângi a fost distrus. 160 de pasageri erau la bord. Serviciile de urgenţă ale Aeroportului Internaţional Soci erau pregătite. Aterizarea a avut loc cu succes”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

Aceasta este a doua aterizare de urgenţă a unui avion al companiei Ural Airlines într-o săptămână. Joia trecută, un pilot rus a reuşit să aterizeze cu succes cu avionul său într-un lan de porumb după ce aparatul a lovit un stol de pescăruşi care au intrat în ambele motoare.

Airbusul A321 Ural Airlines transporta 226 de pasageri şi 7 membri ai echipajului şi decolase de pe aeroportul Jukovski din Moscova spre Simferopol, în Crimeea, raportează unimedia.info. Preşedintele rus Vladimir Putin i-a decorat pe cei doi piloţi ai Ural Airlines care au reuşit să evite o catastrofă la aterizarea de urgenţă a avionului, cu cea mai înaltă distincţie, ordinul de Eroi ai Rusiei.

http://unica.md/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus