Timpul.md

Actualitate 30 August 2019 | 11:03

Încă un candidat în circumscripția abandonată de Plahotniuc: Un fost deputat strânge semnături

Prim-vicepreședinta Partidului Unității Naționale (PUN), Ana Guțu, ar putea candida la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr.17 de la Nisporeni, pe 20 octombrie curent. 

Anunțul a fost făcut de Ana Guțu, care a demarat procesul de strângere a semnăturilor necesare pentru a-și înregistra candidatura la Comisia Electorală Centrală.

„Azi (pe 29 august - n.r.), la recomandarea Partidului Unității Naționale, am depus setul de acte necesare și am obținut listele de subscripție pentru a obține dreptul de a candida la alegerile parlamentare din 20 octombrie 2019 pe circumsripția Nr.17, Nisporeni. Le mulțumesc respectuos celor 7 membri ai grupului de inițiativă în frunte cu președintele grupului, colegul de partid, domnul Iurie Cărbune, pentru diligențele întreprinse”, a scris Guțu pe Facebook.

Fosta deputată promite „o campanie energică”, bazată pe „discurs politic argumentat”.

„Dacă voi fi înregistrată în cursa electorală în calitate de candidat pentru un mandat în Parlamentul Republicii Moldova, vă promit o campanie energică, bazată pe competiție corectă și discurs politic argumentat. Voi fi vocea Unirii în Parlamentul de la Chișinău. Cetățenii cu domiciliul în localitățile din circumscripția Nr.17 Nisporeni, care sunt unioniști convinși și cred că unica noastră salvare din deriva instituțională, morală, economică și socială în care ne aflăm este doar Unirea Republicii Moldova cu România, sunt invitați să semneze în listele de subscripție”, a adăugat Ana Guțu.

Menționăm că mandatul de deputat din circumscripția uninominală de la Nisporeni a devenit vacant, după demisia din Parlament a fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, care a plecat din R. Moldova imediat ce guvernarea a fost preluată de ACUM-PSRM.

Până în prezent, în aceeași circumscripție uninominală și-a mai anunțat candidatura Pavel Artamonov din partea socialiștilor, iar Blocul „ACUM” ar putea să meargă pe mâna lui Ion Terguță, cel care a candidat la Nisporeni și la 24 februarie curent.

Ppe 20 octombrie curent, în ziua alegerilor locale generale, vor avea loc și alegeri parlamentare noi în circumscripțiile nr. 17 de la Nisporeni, nr. 33 din Chișinău, nr. 48 de la Tiraspol și Bender, dar și nr. 50, la vest de Republica Moldova.

https://www.ziarulnational.md/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus