Actualitate

Încă un grup de consilieri raionali părăseşte PCRM. Comuniştii vor intra în opoziţie şi la Drochia

Consilierul raional Iurie Gherega a declarat pentru Hotnews că a luat această decizie în semn de protest faţă de politica PCRM pe care nu-l interesează decât propriile interese. “Nu au fost oameni corecţi. Eu am muncit pentru raion şi pentru oraş, dar ei îşi fac doar interesele lor. Nu mai vreau să fiu în PCRM”, a declarat Gherega.

„PCRM a fost votat şi reprezentat în consiliul raional şi în alte funcţii elective datorită nouă, activiştilor locali care am pus cuvînt în faţa oamenilor ani de-a rîndul. În ultimul timp, tot mai mult ne convingem că cei care azi au luat puterea în partid, în genere, au uitat că trebuie de avut grijă de alegători, de susţinut localităţile unde ne-am asumat răspunderea şi demonstrează numai nişte spectacole politice de prost gust. Chiar mai rău, se adevereşte ce scriau unii comentatori, că avem „talibani” la conducerea Partidul Comuniştilor, care au pierdut cu totul demnitatea şi simţul măsurii”, se menţionează într-o declaraţe semnată de foştii aleşi locali ai PCRM.

„Noi declarăm astăzi, cu regret, dar şi cu speranţa care apare întotdeauna la un nou început, că ieşim din PCRM, pentru că a devenit o grupare radicală şi nu ne susţine în munca noastră pentru alegătorii şi pentru raionul nostru”, potriit aceleaşi declaraţii

El a precizat că în urma plecării celor patru consilieri din PCRM, această formaţiune va rămâne doar cu 12 consilieri. În prezent, majoritatea în consiliul raional Drochia este formată din PCRM şi PLDM. Gherega a declarat că cei patru se vor alătura Partidului Democrat şi va fi constituită o altă majoritate din PLDM şi PDM. El a dat asigurări că şi un grup de consileiri orăşeneşti din Drochia va anunţa în scurt timp că părăseşte PCRM şi nu a exclus că şi alţi consilieri raionnali vor lua exemplul acestora.

Săptămâna acaesta şi consilieri raionali de la Şoldăneşti care au fost ales pe listele PCRM au părărsit formaţiunea, alăturându-se Partidului Democrat. Este de remarcat faptul că de la alegerile locale din 2011, Partidul Comuniştilor a fost părăsit de aleşi locali din practic toate raionale eţării. De asemenea, fracţiunea PCRM din parlament a suferit importante sciziuni, astfel că din cei 42 de deputaţi aleşi în 2010, a rămas doar cu 34. Presa a scris că şi în prezent în rândul PCRM există disensiuni importante şi nu este exclus ca până la următoarele alegeri parlamentare acest partid să se divizeze. Potrivt analiştilot, nu toţi membrii PCRM apbă poziţia radicală pe care a adoptat-o partidul în ultimul timp.
 
Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *