Actualitate

Incendiile din Turcia a cuprins o centrală termică. Erdogan: ,,Incendii ca acestea nu s-au întâmplat niciodată în istoria noastră”

Potrivit experților, aceste incendii cu care se confruntă Turcia deja de o săptămână sunt legate de valul de căldură extremă și mai este legat de încălzirea globală.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, într-un interviu televizat, că centrala termică „riscă să fie distrusă de incendiu”, potrivit Reuters.
„Incendiile care au avut loc anul acesta nu s-au întâmplat niciodată în istoria noastră”. Acesta este cel mai mare (focar)”, a declarat Erdogan.
Autoritățile locale au asigurat că rezervoarele de hidrogen care sunt utilizate pentru răcirea centralei electrice, care funcționează cu petrol și cărbune, au fost golite și umplute cu apă, ca măsură de precauție.
Un oficial regional, Osman Gurun, afirmă „ există riscul ca incendiul să se răspândească la miile de tone de cărbune care sunt în interior”.
Incendiul a fost controlat pentru prima dată miercuri, datorită a două bombardiere cu apă, acestea au fost trimise de Spania, de asemenea și elicoptere, care aruncaseră apă pe vârfurile împădurite și zonele rezidențiale din apropiere.
Dar din nefericire, flăcările au izbucnit din nou după-amiaza.
„V-am rugat și avertizat de zile întregi. Incendiul a înconjurat centrala”, a scris pe Twitter primarul din Milas în timpul zilei, cerând „ca un avion-cisternă să fie trimis urgent aici”.

Peste 180 de incendii au devastat pădurile și terenurile agricole, precum și zonele locuite de pe coastele mediteraneene ale Turciei de miercurea trecută.

Sursa: national.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *