Timpul.md

Actualitate 13 Septembrie 2017 | 00:52

Incendiu URIAȘ la o fabrică de vopsea din România. Aproape 400 de oameni au fost evacuați

Cinci răniți, într-o explozie urmată de incendiu la Orăștie, la o fabrică de vopseluri. O explozie s-a produs, marți după-amiază, la un operator economic din Orăștie, județul Hunedoara, care fabrică vopseluri, focul întinzându-se în toată hala. Din primele informații, cinci persoane au fost rănite. Intervenția pompierilor este dificilă din cauza flăcărilor mari și a fumului.

UPDATE 13 septembrie, ora 7:20. Peste 40 de pompieri din județele Hunedoara, Alba, Gorj și Sibiu au acționat noaptea trecută cu spumogen dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 11 autospeciale de stingere. Eforturile susținute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectată de incendiu și stoparea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială. Incendiul a izbucnit la o hală cu o suprafață de aproximativ 5.000 mp in care se aflau depozitate uleiuri foarte ușor inflamabile. În urma incendiului un bărbat de 24 de ani a suferit arsuri de gradul 3 și 4 pe 80% din suprafața corpului.

Pe timpul nopții jandarmii au asigurat măsurile de ordine în zona locuințelor din care s-a evacuat populația precum și în zona sălii de sport din municipiul Orăștie. Agenția pentru Protecția Mediulu Hunedoara a amplasat un echipament fix pentru monitorizarea calității aerului. Operațiunea se va realiza din oră în oră, monitorizarea urmând să continue timp de o săptămână și după lichidarea incendiului.

Comitetul local al municipiul Orăștie a decis evacuarea a peste 370 de oameni din cinci blocuri, cu 185 de apartamente, precum și din 25 de locuințe situate pe străzile Nicolae Titulescu și Câmpul Nou situate in apropiere de locul producerii incendiului. Majoritatea oamenilor a preferat să se autoevacueze la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiul Orăștie.

Numărul forțelor de intervenție a crescut, astfel că, pe timpul nopții au acționat peste 40 pompieri, 26 jandarmi si 12 politisti, precum si politisti locali din municipiul Orastie.

Oamenii sunt în continuare sfătuiți să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă ușile și ferestrele pentru evitarea pătrunderii fumului, să părăseasă zona de manifestare a incendiului și să indentifice locuri sigure și aerisite.

UPDATE 23.00: Unul din cei cinci răniţi are arsuri de gradul IV pe 80% din suprafaţa corpului şi a fost transportat la UPU Orăştie, de unde este posibil să fie transferat la un alt spital, scrie mesagerulhunedorean.ro. Celelalte patru persoane care au suferit intoxicaţii cu fum au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

UPDATE 21.00: Cinci blocuri aflate în apropiere de fabrica de vopseluri au fost evacuate din cauza incendiului puternic, au anunțat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Sunt evacuați în special copiii și femeile din cinci blocuri cu șase scări, precizează ISU Hunedoara. Oamenii sunt preluați de trei autocare și transportați la Sala Sporturilor din Orăştie.

„În acest sens, recomandăm populaţiei să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului, să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă uşile şi ferestrele pentru evitarea pătrunderii fumului, să părăseasă zona de manifestare a incendiului şi să indentifice locuri sigure şi aerisite”, se preciza într-un comunicat de presă al Centrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică.

UPDATE 19.00: Incendiul a cuprins o hală, pe o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătrați, iar pompierii din Huneadoara au chemat în sprijin echipaje din județele Sibiu, Alba și Gorj.

Purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara a precizat că persoana rănită în incendiu este un bărbat de 27 de ani, care a suferit arsuri de gradul patru și se află la Unitatea de Primiri Urgențe din Orăștie. În urma incendiului, în oraş a fost activat sistemul de alarmare a populaţiei, oamenii fiind avertizați să rămână în locuințe.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara a informat că o persoană a suferit arsuri, iar alte patru au fost intoxicate cu fum.

Pompierii hunedoreni intervin cu șase autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, un echipaj de prim ajutor SMURD și patru ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara.

Incendiul este generalizat la toată hala. Intervenția este dificilă din cauza flăcărilor mari, a temperaturilor ridicate ca urmare a arderii și a degajărilor mari de fum. La fața locului a fost solicitat și un elicopter SMURD.

Fabrica este amplasată la marginea oraşului Orăştie, la aproximativ 700 de metri de locuinţe.


   


Sursa: libertatea.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus