Ultima oră

Începe BAC-ul

În total în republică sunt deschise 209 centre de bacalaureat, iar examene vor susţine 30 de mii de absolvenţi.

Testele sunt păstrate în bancă. Elevii se vor prezenta la examen doar cu un pix de culoare albastră, iar la obiectul geografie va fi permis şi atlasul. „Copii nu vor avea dreptul să aibă la ei telefoane, calculatoare, notiţe, literatură suplimentară şi alte mijloace de transmitere a mesajelor”, a menţionat Valentina Miron.

Examenele vor începe la ora 9.00 şi vor dura 3 ore academice. Candidaţii vor fi repartizaţi câte unul în bancă, în ordinea alfabetică prevăzută în listele afişate. În săli numărul de elevi nu va depăşi 20. Aceştia vor fi supravegheaţi de către doi profesori.

Elevii care nu vor susţine examenul din prima, o vor putea face abia peste un an, iar cei care nu sunt mulţumiţi de notă, o vor putea contesta timp de 48 de ore.

În sesiunea de bacalaureat, absolvenţii vor susţine patru examene, iar absolvenţii alolingvi cu unul mai mult, la limba română.

Examenul la limba de instruire va avea loc luni, 7 iunie, după care va urma testul la limba străină, pe 10 iunie. Încă peste 4 zile, pe 14 iunie, absolvenţii din clasele cu profil real vor susţine examenul la matematică, iar cei cu profil umanitar la geografie.
Ultimul este examenul la solicitare şi este planificat pentru 17 iunie.

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *