Politică

Incepe scoaterea srmei ghimpate de pe Prut

Procesul de scoatere a sarmei ghimpate de la frontiera cu Romania a inceput. Prim-ministrul Vlad Filat a prezidat miercuri o sedinta de lucru in acest sens.

„In fiecare raion se va lucra in conformitate cu graficele si planurile interne. Purcedeti la lucru fara taieri de panglici sau actiuni de acest gen. Important este ca procesul sa fie dus la bun sfarsit in timp util”, a mentionat premierul.

La sedinta au participat conducatorii raioanelor de la frontiera cu Romania, conducerea Serviciului de Graniceri, Serviciului Vamal, Intreprinderii de stat „Moldsilva”.

Vlad Filat a solicitat organelor centrale responsabile, precum si autoritatilor centrale, sa colaboreze si sa identifice solutii pentru toate problemele care pot aparea. Seful cabinetului de ministri a cerut sa se acorde o atentie deosebita rezervatiilor naturale, astfel incat procesul de scoatere a sarmei ghimpate sa nu afecteze integritatea acestora.

In total, urmeaza sa fie scoase 360 km de sarma ghimpata. Participantii la sedinta au decis ca, la prima etapa, sarma va fi stocata pe teritoriul pichetelor de graniceri, dupa care va fi adoptata o decizie privind utilizarea ei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *