Timpul.md

Politică 17 August 2017 | 12:03

ÎNCOTRO? / Pahomova, fosta șefă a televiziunii SEPARATISTE, în Consiliul societății civile „inventate” de Dodon

Decretul Preşedintelui Igor Dodon privind instituirea Consiliului societății civile va fi publicat mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Potrivit decretului, consiliul va fi instituit pe lângă Preşedintele R. Moldova cu statut de organ consultativ, care va asigura interacțiunea dintre şeful statului şi societatea civilă. Noua structură va avea următoarele atribuții: va prezenta şefului statului recomandări din partea societății civile asupra inițiativelor legislative ce ţin de domeniul social şi va propune soluții pentru problemele cu care se confruntă societatea. De asemenea membrii consiliului vor organiza dezbateri publice asupra actelor normative şi a politicilor publice.

Din consiliu vor face parte 15 comisii de profil. Astfel, fiecare proiect de lege care va veni la promulgare în Președinție va fi expediat pentru expertiză membrilor comisiilor pe fiecare domeniu separat. Fiecare comisie va avea aproximativ cîte 10 membri, numărul total al cărora constituie, pentru moment, 166 de persoane. Comisiile vor avea următorii conducători: Comisia pentru integritate și expertiză juridică – Pavel Midrigan, Comisia pentru constituționalitate și drepturile omului – Dumitru Pulbere, Comisia pentru mass-media și comunicare – Elena Pahomova, Comisia pentru susținerea diasporei – Cătălina Grîu-Bora, Comisia pentru sănătate – Eva Gudumac, Comisia pentru tineret – Dumitru Roibu, Comisia pentru sport și turism – Tudor Casapu, Comisia pentru cultură, educație și știință – Valentin Beniuc, Comisia pentru protecția socială, ocrotirea familiei și copilului – Leonid Manea, Comisia pentru consolidarea statalității și reintegrarea țării – Victor Stepaniuc, Comisia pentru relații interetnice – Elena Beleacova, Comisia pentru culte și patrimoniu cultural – Victor Borşevici, Comisia pentru veteranii Forțelor Armate, ai organelor de drept și participanții la conflictele militare – Victor Gaiciuc, Comisia pentru problemele populației, demografie și migrație – Valeriu Sainsus, Comisia pentru controlul public – Fiodor Ghelici.

Prima ședință a Consiliului societății civile va avea loc în septembrie curent.

Anterior, Timpul a scris despre Pahomova că nu a fost lăsată să intre pe teritoriul Transnistria. 

„NTV-Moldova" este principalul post de televiziune de propagandă al lui Dodon. De asemenea, Pahomova a zburat special în Federația Rusă pentru un interviu exclusiv cu vicepremierul Dmitri Rogozin. Funcționarul rus a făcut o serie de declarații umilitoare la adresa poporului din R. Moldova, motiv pentru care Rogozin a fost declarat persona non-grata.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus