Economie

ÎNCOTRO? În Moldova cazinourile au fost scutite de impozitul pe venit

Conform raportului Curții, „deși jocurile de noroc nu au un impact socio-economic, acestea beneficiază de facilități fiscale semnificative, care, în perioada 2011-2014, au însumat circa 80 de milioane de lei. În același timp, circa 65% dintre agenții economici care au cazinouri nu au achitat impozitul pe venit din activitatea de întreprinzători, declarând pierderi”, scrie anticoruptie.md 

După ce raportul a fost făcut public, preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, și-a arătat indignarea față de reprezentanţii Ministerului Economiei. „Suntem bolnavi de cap, măi, oameni buni. Înlesniri 80 de milioane de lei la jocurile de noroc, cazinourile, „bardacul” acesta care s-a implementat în ultimii ani şi în Chişinău. Oare chiar suntem trăsniţi cu leuca? Unele cazinouri lucrează fără venituri. Nu au venit, dar ei muncesc, săracii, în pierdere. Eu am vrut să văd astăzi vreun gentleman de la Ministerul Economiei, ce le este greaţă să vină la Curtea de Conturi, drăgălaşii de acolo. Astăzi oamenii mor fără medicamente, pentru că trebuie să le plătească în spitale, dar aici facilităţi. Lasă să audă cetăţenii în mama dracului, cum se guvernează ţara asta”, a declarat Serafim Urechean.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Economiei spun că scutirea de impozite a cazinourilor este legală.

Rezultatele auditului şi recomandările Curţii de Conturi privind administrarea veniturilor publice urmează să fie făcute publice după publicarea în Monitorul Oficial.

Reamintim că în vara anului 2015, CNA şi procurorii au efectuat alte peste 50 de percheziţii în sălile de jocuri de noroc. În urma acestora s-a raportat că administratorii localurilor percheziţionate ar fi prejudiciat într-un singur an bugetul cu 21 de milioane de lei. Forţele de ordine au depistat mai multe nereguli printre care aparate de joc neînregistrate oficial sau sume de bani necontabilizate.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *