Actualitate

Individul care a anunţat despre existenţa unui explozibil la Judecătoria Chişinău este un avocat. Motivul este penibil

După câteva ore de cercetări, specialiştii Centrului Tehnico-Criminalistic şi Expertize Judiciare nu au depistat vreun dispozitiv explozibil în clădire.

Potriviti declaraţiilor, după ce avocatul a consumat alături de concubina sa băuturi spirtoase, cei doi au decis să găsească o modalitate de a amâna şedinţa judiciară care urma să aibă loc la Judecătoriei Chişinău, sediul Centru.

Astfel, după ce au procurat o cartelă SIM, învinuiţii s-au deplasat în parcul „Valea Morilor”, unde aceştia au apelat serviciul 902 şi au comunicat despre prezenţa unui dispozitiv explozibil la sediul instanţei de judecată, ulterior, aruncând cartela SIM în lac. Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală, procurorii stabilind autorii alertei false cu bombă. Cei doi au fost reţinuţi, iar fiind audiaţi – ambii şi-au recunoscut vina.

Până la expirarea termenului de reţinere preventivă pentru 72 de ore, procurorii urmează să decidă asupra necesităţii aplicării, în privinţa celor doi, a măsurii preventive.

Pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, legislaţia prevede amendă de până la 42.500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *