Frumusețe

Îngrijirea unghiilor

Dacă am lăsat deja acasă fularele groase pentru că le-am înlocuit cu eşarfe fistichii, sau am pus deoparte căciuliţele de blană, acum a cam venit şi rândul mănuşilor să stea în dulap. Cum renunţarea la mănuşi înseamnă expunerea mâinilor la vedere, acest lucru ne duce cu gândul destul de repede la… manichiură.

În cazul în care în sezonul rece nu ai prea avut chef să îţi îngrijeşti foarte mult unghiile sau nu ai dat atenţie cuticulelor pentru că ai folosit lacuri transparente şi foarte multă cremă hidratantă, acum este momentul ca degetele tale să fie din nou feminine şi atrăgătoare. Iar pentru ca acest lucru să fie posibil tu trebuie să te pui pe treabă.

HIDRATAREA

În cazul în care ţi se pare că ai ieşit din iarnă cu unghiile uscate poţi apela la uleiul de măsline pentru a le reda aspectul fin. Uleiul nu se aplică direct pe unghie, ci pe cuticule şi pe pielea din jurul unghiei. Uleiul de ricin este chiar mai eficient, deoarece conţine o cantitate ridicată de vitamina E.

MENAJAREA

Chiar dacă sunt incomode, mănuşile din cauciuc pentru sarcinile casnice sunt o necesitate, dacă vrei să ai unghii perfecte. Din cauza detergenţilor, spălarea vaselor, a suprafeţelor din baie, lustruitul ferestrelor şi bucătăriei impun folosirea unor mănuşi din cauciuc care asigură protecţia.

NU TĂIA CUTICULELE

Tăierea cuticulelor este opţională, însă cele mai bune rezultate pentru unghiile tale sunt obţinute atunci când împingi uşor cuticula spre baza unghiei la un unghi de 45 grade.

TAIE UNGHIILE DREPT

Tăierea dreaptă a unghiilor previne apariţia unghiilor încarnate şi te poate feri şi de alte infecţii neplăcute. Este indicat să păstrezi o formă pătrată şi pentru unghiile lungi.

USUCĂ-ŢI MÂINILE

Unghiile lăsate umede după un duş sau după spălare sunt expuse la exfoliere. Usucă-le întotdeauna timp de minimum un minut prin tamponarea cu un prosop moale.

PILEŞTE UNGHIILE CORECT

Cel mai neinspirat moment pentru pilirea unghiilor este imediat după un duş sau o baie, deoarece unghiile moi se pot rupe mai uşor când sunt pilite. Mişcarea de pilire recomandată de specialişti este într-o singură direcţie. Pilirea „înainte şi înapoi” slăbeşte unghiile şi le poate afecta şi aspectul.

LASĂ UNGHIILE SĂ RESPIRE

Nu lăsa însă oja sau lacul niciodată mai mult de 10 zile pe unghii şi lasă-le să „respire” timp de cel puţin 24 de ore până la aplicarea unui nou strat.

SPUNE NU ACETONEI

Chiar dacă implică o investiţie mai mare, alege un produs de curăţare a lacului de unghii care nu conţine acetonă sau formaldehidă. Ambele substanţe usucă puternic unghiile şi specialiştii în cosmetică recomandă înlocuirea lor cu un produs pe bază de acetaţi.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *