Timpul.md

Actualitate 19 Octombrie 2017 | 14:02

Inițiativă INEDITĂ: Se vor împărți o mie de cărți românești GRATUIT pe strada pietonală din Chişinău

În acest weekend, 22 octombrie, pe strada pietonală din Chișinău se va desfășura un eveniment cultural sub egita organizației unioniste „Tinerii Moldovei”, care își propun să distribuie trecătorilor peste 1000 de cărți în limba română. transmite deschide.md

Potrivit organizatorilor, cărțile au fost donate de cetățenii României întru sporirea valorii literaturii în limba română pentru chișinăueni, dar și pentru promovarea lecturii în aer liber.

Trecătorii vor putea lua acasă peste o mie de titluri, însă nu mai mult de un volum de persoană. Totodată, organizatorii îndeamnă participanții să aducă cu ei cărțile pe care le au acasă și vor să le schimbe cu altele pe care nu le-au citit. Evenimentul va funcționa pe principiul: primul venit, primul servit. Astfel, cei mai punctuali vor avea o gamă mai largă la alegere.

„Vara și toamna aceasta am primit câteva zeci de mii de cărți din România și le-am distribuit, cu titlu de donație, prin bibliotecile din sate, unde lipsește cartea în limba română. Cărțile rămase vrem să le dăm acum gratuit oamenilor pe strada pietonală, pentru a promova lectura în aer liber. Ne dorim ca cititul în spații publice să devină o obişnuinţă pentru locuitorii capitalei, așa cum este în metropolele europene”, precizează vicepreședintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei, Vitalie Prisăcaru.
La fel, acesta îndeamnă doritorii să ia o chitară, niște fructe și să se alăture pentru a petrece plăcut ultima zi din acest wekeend. Evenimentul va începe la orele 13:00 și se va continua până vor fi epuizate toate cărțile.

Anul acesta se va desfășura a doua ediție a evenimentului, întrucât în anul 2015, tot pe strada pietonală, „Tinerii Moldovei” au împărțit peste trei miii de cărți. Volumele de atunci au fost donate în cadrul campaniei „O carte pentru Basarabia”, fiind colectate timp de trei ani, scrie deschide.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus