Politică

Inna Popenco îl acuză pe Igor Dodon de încercare de excludere din cursa electorală

Candidata înaintată de partidul condus de Ilan Șor la funcția de președinte Inna Popenco a organizat sâmbătă, 22 octombrie, un briefing din presă, în care a calificat ca ilegală decizia Curții de Apel Chișinău privind excluderea sa de la alegerile prezidențiale. Ea a acuzat autoritățile de ”cârdășie cu unii concurenți electorali” și și-a chemat susținătorii să protesteze în fața Curții Supreme de Justiției unde se va examina recursul față de decizia instanței de apel.

Reprezentantul Innei Popenco la Comisia Electorală Centrală Victor Perțu a declarat că excluderea acesteia din cursa prezidențială ar fi fost pusă la cale de candidatul socialiștilor la funcția de președinte Igor Dodon. Victor Perțu a precizat că în cadrul evenimentului din 18 octombrie în care au fost distribuite carduri de reducere pentru un magazin social ar fi apărut un grup de reprezentanți ai socialiștilor care i-ar fi bruscat pe voluntarii Innei Popenco și că această acțiune ar fi fost coordonată de Igor Dodon.

De asemenea, Victor Perțu a menționat că Silvia Radu care a depus contestația împotriva Innei Popenco, fiind anterior în funcția de șef al companiei Union Fenosa, ar fi ”lucrat îndeaproape cu ministrul Economiei de atunci și actualul lider PSRM, Igor Dodon”.
Igor Dodon și Silvia Radu nu au comentat deocamdată acuzațiile ce li se aduc.

Sursa: radiochisinau.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *