Internațional

Internaţional Business Times: Ford trece la disponibilizări în Europa, deşi a ieşit pe profit în 2015

Costurile de reglementare în creştere din Uniunea Europeană şi numărul mare de competitori de pe piaţă din regiune au dus la luare acestei decizii, în ciuda faptului că anul trecut compania a ieşit pe profit în Europa pentru prima dată în ultimii 4 ani, relatează Internaţional Business Times.

Reducerile de personal din cadrul Ford Europa ar urmă să genereze o economie de 200 de milioane de dolari anual, au explicat şefii diviziei europene a producătorului auto.

Compania are mai multe fabrici deschise în România, Marea Britanie, Germania, Portugalia, Franţa, Slovacia şi Spania.

Reduceri de personal vor fi operate şi în cadrul fabricilor deschise în Orientul Mijlociu şi Africa. În total, în cele 3 regiuni, Ford are peste 10.000 de angajaţi.

Anul trecut, în Europa, compania a înregistrat un profit de 259 de milioane de dolari, alimentat de o creştere a vânzărilor de maşini cu 10 procente. "Vom crea un model de afacere mai suplu şi mai eficent, care să asigure profituri sănătoase şi să susţină viitoarele investiţii", a precizat Jim Farley, şeful Ford pe Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Farley a precizat că reducerile de personal nu vor afecta muncitorii de pe liniile de asamblare şi din producţie.

Pentru 2016, Ford vrea să introducă în producţia din Europa modele SUV în speranţa că va reuşi să obţină o marja de profit de 6-8 procente pe termen lung.

"Europa este o piaţă în care reprezentanţii industriei auto au puţine şanse de a mai face bani. Este supracapacitată, impune costuri structurale foarte mari şi a ajuns înţesată de o mulţime de producători auto care oferă vehicule sofisticate din punct de vedere tehnic şi costisitoare", apreciază Max Warburton, analist al firmei Bernstein. 

sursa: business24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *