Actualitate

Intervenţii la reţelele publice de alimentare cu apă şi canalizare din Chişinău

Într-un comunicat de presă al ACC se menţionează că, în aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 1829 de situaţii de avariere la reţelele de apeduct, dintre care 1225 de scurgeri, şi 985 de avarii la reţelele de canalizare, dintre care 473 de înfundări.

Pentru a remedia avarierile, echipele întreprinderii au efectuat suplimentar un şir de lucrări întru ameliorarea continuă a serviciilor de aprovizionare cu apă. Astfel, în 169 de cazuri au fost executate lucrări de înlocuire a apeductului cu lungimea de până la 5 m şi diametrul de la 25 mm la 1200 mm. La fel, au fost reparate 124 de vane, au fost spălate şi dezinfectate reţelele etc.

Reprezentanţii „Apă-Canal Chişinău” au fost informaţi şi despre 30 de cazuri de sustragere sau lipsă a capacelor la căminele de vizitare, amplasate pe trotuare, în zonele de parc, în spaţiile dintre blocurile de locuinţe. Furnizorul menţionează că fiecare apel a fost verificat, iar pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a traumatismelor s-a intervenit, fiind puse capace noi acolo unde erau lipsă.

Potrivit ACC, la efectuarea analizei indicatorilor tehnico-economici ai activităţii întreprinderii este observată o tendinţă uşoară de micşorare a pierderilor de apă în procesul de remediere a avarierilor, fapt obţinut datorită antrenării operative a angajaţilor pentru efectuarea lucrărilor date.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *