Opinii și Editoriale

Intr-adevar, patria e in primejdie

La ultima sa conferinta de presa Voronin ne-a aratat ce va face in campanie: ii va arata mereu Opozitiei ca vrea bataie. Spun asta pentru ca si liderul PCRM, si mass-media controlata de comunisti nu mai obosesc sa repete ca urmeaza o campanie dura si agresiva. Nu-i asa ca v-ati si speriat un pic si ca Voronin si-a atins astfel tinta?

Nu ne amintim nici o campanie de-a comunistilor care sa nu fi fost dura si agresiva si faptul ca acum ei isi trambiteaza intentiile nu este decat un procedeu de infricosare. Daca in celelalte campanii comunistii „taceau si faceau”, acum vedem ca incep cu speriatul, iar asta nu mai este decat o proba de slabiciune.

Va fi o campanie dura si agresiva, atat. Comunistii nu vor calari decat un singur mesaj: „Patria e in primejdie!”. Va spun exact cu ce se va ocupa M 1 in campanie: va apara patria. Daca patria e in primejdie, vor trebui sa iasa in prim-plan, nu-i asa, aparatorii patriei. Deci vom vedea mai multe reportaje despre armata, politie, SIS, ministrul Vrabie va avea rezervat un rol mai special. Va aparea mai des pe ecran cel care este acum aparatorul nr. 2 al patriei dupa Voronin, adica Iurie Rosca. Liderul PCRM va vizita mai multe unitati militare, vom urmari antrenamentele politistilor chemati sa dea riposta protestatarilor, eventual, agresorului extern. Si daca va veni vreun demnitar din Rusia in Moldova, apoi acela va fi numai ministrul Apararii.
Bine-bine, dar daca „patria e in primejdie”, cum va putea oare Voronin sa arate partea cealalta, atat de pretioasa, a imaginii PCRM si anume ca este „un partid al fauriri si al faptelor pozitive”? Va mai participa oare liderul comunist la deschiderea de gradinite, va mai aprinde „flacara albastra”, va mai intreprinde vizite ca si cum oficiale in strainatate? Una din doua: ori patria e in primejdie si atunci Voronin cu Rosca imbraca pufoaice de partizani, ori Voronin face ce a mai facut, iar „patria e in primejdie” e un slogan de speriat copiii ori simpla balacareala comunista.

Modul provocator in care a vorbit Voronin la conferinta mi-a amintit de acele situatii de viata cu indivizi batausi, care vor cu orice pret sa-i instige la bataie pe oameni mai slabi fizic decat ei si care nu isi doresc deloc sa se bata. Scopul batausului este sa-l determine pe om sa se apere ori chiar sa fie primul care sa loveasca, el fiind liber astfel sa-l doboare pe celalalt la pamant si sa-i care picioare in ficat.

Niciodata, cei care asista la astfel de scene nu sunt de partea batausului, iata de ce Opozitia ar face bine sa-i lase pe comunisti sa sara la bataie, poate chiar sa se lase „batuta”. Asta trebuie sa vada alegatorul.

Voronin a livrat Opozitiei un slogan foarte bun: „Patria e in primejdie”. Intr-adevar, patria e in primejdie pentru ca Voronin nu se gandeste la calitatea vietii oamenilor, el nu se gandeste, de fapt, la vietile lor. Voronin ii pregateste pentru moarte.

Esenta situatiei electorale consta in urmatoarele: comunistii vor sa-i faca pe oameni sa uite de buzunarele si burtile lor goale si sa se gandeasca la patrie. Opozitia trebuie sa procedeze viceversa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *