Atitudini

Învaţă să găteşti

Eu una nu sunt de acord cu această afirmaţie, bazându-mă pe propria mea experienţă. Important este să nu ne încurcăm de tehnicile din bucătărie care ne pot induce în eroare, să ne luăm după mituri în care credem cu tărie. Pe toate le ştim de la mama, de la prieteni, le-am citit într-o revistă sau le-am auzit chiar de la un mare master chef.

Atunci când vrei să găteşti, în primul rând, o faci pentru tine, şi nu pentru alţii. Ceea ce pregăteşti trebuie, mai întâi de toate, să îţi placă ţie şi apoi celorlalţi. Dacă citeşti undeva o reţetă şi realizezi că nu îţi place un anume condiment, nu renunţa la ideea de a mai găti această reţetă, gândeşte-te cum poţi înlocui acel ingredient şi experimentează. Dacă nu îţi iese din prima, nu este o catastrofă, întotdeauna urmează şi partea a doua.

Important va fi însă ca atunci când te hotărăşti să te apuci de gătit să te documentezi totuşi care sunt lucrurile de bază în bucătărie. Ce şi cu ce se combină şi ce să nu pui niciodată în aceeaşi oală. Vei fi tu prima mulţumită atunci când te ridici de la masă şi realizezi că ai mâncat o hrană gustoasă, oricât de banală ar fi ea, dar care a fost pregătită chiar de tine. Nu este greu, trebuie doar să vrei, niciodată nu este târziu să încerci.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *