Timpul.md

Actualitate 21 Noiembrie 2018 | 13:22

INVESTIGAȚIE despre trecutul interlop al primarului de Bălți: A făcut parte din aceeași grupare criminală ca și Renato Usatîi

Presa din Bălți continuă dezvăluirile despre trecutul interlop al actulului primar al municipiului, Nicolai Grigorișin. Jurnaliștii de la gzt.md publică o investigație, în care se spune că în anii 90 ai secolului trecut Grigorișin ar fi făcut parte din gruparea criminală condusă de Anatolie Vasilița alias ”Vațik”. Alături de Grigorișin, în aceeași grupare ar fi activat și fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, refugiat în Rusia, de frica justiției moldovenești.

Publicația respectivă a discutat cu mai mulți exponenți ai grupării ”Vațik”, dar și cu foști polițiști, care au confirmat trecutul criminal al lui Grigorișin și Usatîi. O altă dovadă concludentă în acest sens este și o fotografie, care datează din anii 1996-1997, în care Grigorișin apare alături de alți membri ai structurii criminale – Lionea Mandel, Serghei Foca, Serghei Terehov. Potrivit sursei citate, din gruparea ”Vațic” făceau parte și doi frați vitregi ai lui Nicolai Grigorișin.

Jurnaliștii de gzt.md mai scriu că Renato Usatîi s-a alăturat respectivei grupări criminale în anul 1995, atunci când a venit în Bălți pentru a fi înmatriculat la Universitatea Pedagogică ”Alecu Russo”. Sub controlul lui Anatolie Vasilița alias ”Vațik”, Usatîi a devenit controlor la piața din preajma Gării de Nord din Bălți și storcea bani de la comercianți.

Gruparea criminală condusă de ”Vațik” a făcut ravagii în Bălți, la începutul anilor 90. Potrivit surselor gzt.md, banda făcea trafic de droguri, fura mașini, executa omoruri la comandă.
 
Investigația integrală poate fi citită AICI.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus