Timpul.md

Economie 2 Septembrie 2017 | 10:45

Investiții de MILIARDE în parcurile industriale din Moldova. Producția realizată se ridică la un miliard de lei

Investițiile în parcurile industriale au depășit 1,1 miliarde de lei /peste 50 mln de euro/, după o creștere cu 53,4 milioane de lei în primul semestru al acestui an, potrivit datelor Ministerului Economiei și Infrastructurii, informează MOLDPRES.

Primul parc industrial a fost creat prin hotărâre de Guvern în anul 2011 la Drochia, după care a urmat deschiderea celui mai mare parc industrial Tracom în baza fostei uzine de tractoare. În prezent, în Republica Moldova funcționează 10 parcuri industriale, în cadrul cărora își desfășoară activitatea 60 de agenți economici, dintre care două în capitală, Tracom și FAIP, și alte două în Strășeni, CAAN și Triveneta Cavi Divelopment, precum și câte unul în municipiul Bălți, orașele Cimișlia, Edineț, Comrat, Drochia și Cahul.

Potrivit datelor Direcției politici investiționale și competitive a Ministerului Economiei și Infrastructurii, în primele șase luni ale anului 2017, volumul producției realizate de rezidenții parcurilor industriale a crescut cu peste 43 la sută, atingând cifra de 781,3 milioane de lei. Volumul impozitelor și taxelor achitate de rezidenți s-a dublat.

La 30 iunie curent, în cadrul parcurilor industriale activau 2714 persoane, cu 559 mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus