Ultima oră

Investitorii americani au fugit din Moldova din cauza unor probleme cu Vama şi FISC-ul

"Corporaţia americană ce are o fabrică în Zona Economică Liberă de la Ungheni duce o lipsă acută de angajaţi calificaţi. E nevoie de 100-150 de muncitori, cu salarii de 4.500 de lei. Lear Corporation dorea să mai amplaseze o unitate de muncă, dar din acest motiv au luat decizia în favoarea altei ţări”, a declarat în cadrul şedinţei de Guvern, premierul Iurie Leancă. 

Lear Corporation, care este cel mai mare producător din lume de huse pentru banchete de automobile urma să lanseze încă în anul 2012 o nouă fabrică în Moldova.

Însă americanii au plecat din Moldova. Compania a fost obligată să declare în vamă deşeurile de la fabrica din Ungheni şi să achite taxe pentru că acestea erau calificate ca import în ţară, atunci când erau duse la gunoiştea din Ungheni. Astfel, rebutul ajungea „marfă de calitate", pe care vameşii o estimau la valoarea de piaţă. Lear Corporation este rezident al Zonei Economice Libere (ZEL) Ungheni-Business din 12 ianuarie 2010 şi produce echipamente pentru autovehicule. Compania are 1300 de angajaţi.

sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *