Politică

Iohannis, înainte de summit-ul de la Bratislava: România nu va adera la euro în 2019

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că liderii naţionali au avansat "nerealist" termenul de aderare la zona euro anul 2019, precizând că acesta este imposibil de atins, dar a afirmat că aderarea rămâne un obiectiv pentru România, însă fără o ţintă fixă.

"Iniţial s-a vehiculat ca termen 2019. A fost un termen înaintat atunci prea optimist, aş spune chiar nerealist. 2019 este exclus pentru noi, dar România are în continuare acest obiectiv strategic de aderare", a spus preşedintele.

Potrivit News, ro, Iohannis a explicat că România va intra în zona euro în momentul în care va exista un consens din partea specialiştilor, care trebuie să vadă în ce măsură România îndeplineşte criteriile necesare şi este realmente pregătită, altfel rezultatele economice ar putea fi în detrimentul ţării. Preşedintele a arătat că în acest moment "nu avem o ţintă fixată".

Președintele Klaus Iohannis consideră că Uniunea Europeană trebuie să lucreze pentru "creșterea transparenței și a legitimității" instituțiilor din cadrul acesteia.

Șeful statului a făcut această declarație la București, joi după-amiază, explicând prioritățile României care urmează a fi prezentate la reuniunea de la Bratislava.

Printre acestea se numără securitatea internă și externă, consolidarea controlului la frontiere, protecția cetățenilor statelor UE, precum și locurile de muncă pentru tineri. Pe de altă parte. Iohannis a precizat că este necesară și "consolidarea industriei de apărare europeană". 

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *