Actualitate

Ion Chicu: A fost înregistrat primul solicitant al programului guvernamental “Prima Casă 4”

“Angajatul companiei Advisory SRL este primul solicitant înregistrat pentru compensatii în cadrul programului ”Prima Casă 4”. Deja la 1 iulie va primi în cont echivalentul a 10% (sau 15%, dacă-i din localitate în afara Chișinăului) din salariu – suport pentru rambursarea creditului pentru locuința sa procurată în cadrul programului”, a scris Ion Chicu, într-o postare pe Facebook.

Tot zilele trecute Ministrul Finanţelor a semnat şi cinci cereri de majorare a compensației în cadrul programului ”Prima Casă 3”, în legătură cu nașterea noilor copii în familiile, deja beneficiari ai programului. De la începutul anului, au fost semnate 11 astfel de cereri.

Amintim că beneficiarii ”Prima Casă 3” au parte de compensații de 10% dacă au un copil, 25%, dacă sunt doi copii în familie, 50 la sută pentru trei și la patru și mai mulți copii, statul le compenează 100% din suma plăților pentru împrumut.

”Pima Casă 4” a fost lansat de la 1 iunie. Acest program prevede că angajații din sectorul privat-participanți la Programul ,,Prima Casă” vor beneficia de compensații de până la 50% din suma din suma de bază a creditului ipotecar.

Formula de calcul a compensațiilor reiese din costul maxim al unei locuințe de 600 de mii de lei. Statul va compensa treptat până la 50 la sută din suma de bază a creditului ipotecar, care nu include dobânzile aferente, comisionul de garantare și alte plăți bancare. Compensația se acordă lunar, de la aprobarea cererii pentru finanțare până la finalizarea perioadei de rambursare a creditului ipotecar.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *