Timpul.md

Actualitate 26 Decembrie 2019 | 11:31

Ion Chicu: „Vom îndeplini condiționalitățile pentru tranșele din asistența macrofinanciară din partea UE”

Pentru anul viitor este planificată o creșterea economică de aproape 4% sau poate mai mare. Pronosticul aparține premierului Ion Chicu enunțat într-un interviu acordat de acesta agenției IPN. În același timp susține Ion Chicu, componența investițiilor, conform metodologiei finanțelor publice, se înscrie în deficitul bugetar.

„Este important ca deficitul pe componenta de bază să fie posibil de finanțat și sunt sursele necesare pentru finanțare. Poate, spre regretul unora, noi discutăm foarte constructiv cu Bruxelles-ul”, a declarat Ion Chicu.

În același interviu, premierul a dat asigurări că Republica Moldova va îndeplini condiționalitățile pentru tranșele din asistența macrofinanciară din partea UE. De asemenea, la ultima ședință de Guvern din acest an, va fi aprobat un proiect care prevede modificarea Legii achizițiilor publice pentru utilități, iar în februarie proiectul va fi examinat în Parlament. Un alt proiect, care este cea de-a doua condiționalitate, prevede contracararea spălării banilor. Acest proiect este finalizat, iar în una dintre ședințele din ianuarie va fi aprobat în Guvern.

https://www.ipn.md/

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus