Timpul.md

Actualitate 5 Noiembrie 2019 | 15:28

Ion Terguță (ACUM) vrea să fie Director General la TELERADIO Moldova

Pentru concursul de desemnare a directorului general al Instituţiei Publice Compania „Teleradio Moldova”, și-au depus dosarele trei persoane, toți fiind jurnaliști. Informația a fost confirmată pentru MOLDPRES de președintele Consiliului de Supraveghere al instituției (CS), Nicolae Spătaru. Acesta a memționat că membrii CS se vor aduna azi, 5 noiembrie, în ședință unde se va decide data când se va desfășura concursul.

Este de menționat că Terguță a fost candidatul Blocului ACUM pentru circumscripția 17 - Nisporeni, la alegerile din 24 februarie, iar anterior a fost vicepreședinte PLDM. În 2017, Terguță a fost director al postului de televiziune TV8.

Funcția de director general al Instituţiei Publice Compania „Teleradio Moldova” va fi ocupată de persoana care va reuși să acumuleze 2/3 de voturi din numărul total al membrilor CS. Ulterior, viitorul director va fi numit pentru o perioadă de șapte ani, conform regulamentului.

La concurs au putut participa cetăţenii ce întrunesc următoarele cerințe: au studii superioare universitare, care cunosc limba română și o limbă de circulație internațională, au minim zece ani de activitate în mass-media și minim cinci ani de activitate în audiovizual. De asemenea, candidații au trebuit să prezinte un proiect managerial de dezvoltare a IP Compania „Teleradio Moldova” pentru anii 2019-2026.

Concursul a fost demarat cu întârziere, iar pentru depășirea termenului legal, Consiliul Audiovizualului a votat, anterior, propunerea de demitere a actualei componențe a CS.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus