Politică

Ionita si Ciubasenco pe lista PLDM

Cunoscutul economist Veaceslav Ionita si ziaristul Dumitru Ciubasenco, directorul ziarului „Moldavskie Vedomosti”, vor merge la alegerile anticipate pe lista PLDM, locul 16 si, respectiv, 25 in lista. Luni seara, Biroul politic al formatiunii a aprobat lista electorala pentru anticipate. In afara de cele doua nume noi, aceasta va ramana neschimbata.

Dumitru Ciubasenco a mentionat ca aceste alegeri sunt hotaratoare pentru RM si de rezultatul lor va depinde viitorul tarii. „De ce PLDM? Pentru ca pozitiile acestui partid imi sunt apropiate. Toata lumea a obosit de actualul regim, de pe urma lui sufera in egala masura si moldovenii, si rusii, si bulgarii, si gagauzii”, a spus ziaristul, ieri, in cadrul unei conferinte de presa. Veaceslav Ionita se afla intr-o delegatie si n-a putut fi contactat pentru a explica gestul. Cei doi vor participa doar in actuala campanie, nefiind vorba de o aderare la partid.

Vlad Filat a declarat ca PLDM, la fel ca si in campania precedenta, vine cu un program pragmatic si realist si cu o echipa de oameni profesionisti, care ar putea scoate R. Moldova din saracie. Filat a criticat tonalitatea presedintelui in exercitiu V. Voronin din ajun la postul public de televiziune. „Este un mesaj foarte agresiv, care nici intr-un caz nu cheama la stabilitate si compromis, si nu face fata unui presedinte de tara care ar trebui sa fie presedintele tuturor cetatenilor”, a spus Filat. Liderul PLDM a criticat guvernarea comunista pentru ca n-a facut absolut nimic pentru ca moldovenii din strainatate sa poata vota, ba dimpotriva, fixand alegerile in zi de lucru, i-a exclus total din viata politica. „Speram ca, de data aceasta, toate institutiile internationale sa asigure o monitorizare eficienta a intregului proces electoral”, a mai spus Vlad Filat.

Si Alexandru Tanase, prim-vicepresedintele PLDM, a mentionat ca ultimele modificari ale legislatiei electorale facute de parlament avantajeaza doar un singur concurent electoral – PCRM -i sunt in dezavantajul intregii societati. „Nu este un simplu scrutin electoral. Se va lua o decizie cardinala in ce directie vom merge maine si… daca vom mai merge undeva”, a adaugat Tanase. Amintim ca, luni seara, Vladimir Voronin a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului si a anuntat organizarea alegerilor parlamentare anticipate miercuri, 29 iulie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *