Actualitate

IPNA „Teleradio-Moldova” a prezentat raportul de activitate pentru anul 2015

Printre problemele enunţate de către preşedinta TRM la şedinţa Consiliului de Observatori al companiei se numără lipsa surselor financiare, dar şi echipamentele tehnice învechite, ce au împiedicat realizarea obiectivelor care urmau a fi realizate pe parcursul anului trecut, transmite IPN.

Preşedinta „Teleradio-Moldova”, Olga Bordeianu, a declarat că majoritatea emisiunilor noi programate pentru anul 2015 la postul public de televiziune Moldova 1 nu au fost produse din lipsa surselor financiare şi a posibilităţilor tehnice. Din aceleaşi motive şi volumul producţiei proprii pe zi a fost mai mic decât cel indicat în caietul de sarcini.

În ceea ce priveşte Radio Moldova, raportul arată că din lipsa banilor a fost stopat temporar procesul de evaluare periodică a performanţei angajaţilor. Totodată, nu au fost modernizate studiourile de emisie şi de înregistrare a vocii. În acest sens, administraţia postului de radio a adresat o scrisoare către Comisia parlamentară cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media cu solicitarea de a majora bugetul companiei cu sume destinate anume acestui scop.

Olga Bordeianu a menţionat că aportul canalului Radio Moldova Muzical la dezvoltarea culturii prin iniţierea publicului în acest gen de artă a fost esenţial pe parcursul anului trecut. „În anul 2015 au fost realizate 208 transmisiuni de la concerte şi alte acţiuni cu caracter cultural. Multe dintre acestea sunt imprimate şi stocate în fondul de aur al radiodifuziunii”, a afirmat preşedinta „Teleradio-Moldova”.

Totodată, în anul 2015 IPNA „Teleradio-Moldova” acumulat venituri cu peste 40 de mii de lei mai puţin decât a fost stabilit. Astfel, în total au fost acumulate venituri în sumă de 104 milioane lei, 80,1% – subvenţii bugetare şi 19,9% – mijloace proprii. În structura cheltuielilor efectuate din mijloace bugetare partea preponderentă le revine cheltuielilor de personal – 58,7%. O treime din cheltuielile bugetare ocupă serviciile de televiziune şi radiodifuziune acordate de Întreprinderea de Stat „Radiocomunicaţii”, care a însumat valori de 33%. Alte cheltuieli au fost efectuate pentru energia termică, energia electrică, etc.

Raportul de activitate pentru 2015 a fost aprobat în cadrul şedinţei Consiliului de Observatori al companiei la începutul acestei săptămâni.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *