Actualitate

Iranului avertizează SUA să nu renunţe la acordul nuclear. „Este un mesaj foarte periculos”

Oficialul iranian a precizat că repetatele ameninţări lansate de Trump privind acordul nuclear cu Iranul transmit „un mesaj foarte periculos” în privinţa negocierii unor acorduri cu Statele Unite.

„Este un mesaj foarte periculos dat oamenilor din Iran, dar şi oamenilor din întreaga lume – că nu ar trebui să ajungeţi niciodată la un acord cu Statele Unite pentru că, la sfârşitul zilei, principiul de funcţionare al Statelor Unite este <<ceea ce este al meu este al meu, ce este al tău este negociabil>>. Situaţia creează o impresie la nivel global că acordurile nu contează pentru SUA”, a declarat Zarif.

Ministrul iranian de Externe a declarat că dacă Washingtonul decide să renunţe la acordul nuclear, atunci Teheranul va avea „multe opţiuni de luat în calcul”.
 
„Dacă va fi cazul, vom lua o decizie în baza intereselor noastre naţionale. Oricare ar fi această decizie, nu va fi una pe placul Statelor Unite”, a adăugat Zarif.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele Trump şi Israelul contestă acordul nuclear semnat cu Iranul.

Trump a ameninţat în mai multe rânduri că Statele Unite se vor retrage din Acordul atomic semnat cu Iranul, acuzând Teheranul de continuarea activităţilor nucleare şi balistice.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *