Sport

Irina Bulmaga a debutat cu victorie la Europene

Sahista moldoveana Irina Bulmaga (coeficient ELO 2300) a consemnat victorie in prima runda la Campionatul European de sah feminin, care a demarat la Sankt Petersburg (Rusia).Ea a invins-o pe Grazyna Bakalarz din Luxemburg (ELO 2024). In runda a doua insa adversara sahistei moldovene, ucraineanca Maria Muziciuk, avand un coeficient mai bun (2427), a absolvit-o pe sportiva noastra de jumatate de punct, meciul incheindu-se cu remiza.

Cu 1,5 puncte, ieri, Irina Bulmaga se clasa pe pozitiile 23-55 si urma sa se confrunte, dupa inchiderea editiei, cu reprezentanta Armeniei, Lilit Mkrtcian (2460). Cea de-a doua sahista moldoveana prezenta la concurs, Diana Baciu (ELO 2107), a suferit infrangere in prima partida disputata in compania Oksanei Gritaeva din Ucraina (2341). Ghinionul din etapa inaugurala a continuat si in runda a doua, Diana cedand in fata rusoaicei Zoia Severuhina (coeficient 2327). Fara niciun punct acumulat, jucatoarea noastra, urma sa joace, ieri, cu o adversara mai slab cotata, Daria Efremova (Rusia).

Este de remarcat ca sahistele noastre debuteaza la Europenele rezervate senioarelor. Diana Baciu a avut o evolutie foarte buna anul trecut pe arena internationala. Ea s-a clasat pe locul patru la Campionatul European, disputat in Muntenegru, si a obtinut medalia de bronz la Mondialele desfasurate in Vietnam, categoria de varsta pana la 14 ani. In palmaresul tinerei performere figureaza si medalia de bronz cucerita in 2006 la Mondialele din Georgia, categoria de varsta pana la 12 ani. Anul curent a devenit in premiera campioana nationala de senioare.
Irina Bulmaga este campioana europeana de eleve si campioana republicana de senioare. Competitiile de la Sankt Petersburg se vor incheia saptamana viitoare.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *