Actualitate

Istoria se repetă. Germania şi Rusia, plan dubios pentru Republica Moldova

În cadrul unui editorial pe portalul de știri românesc Ziare.com, Peiu vorbește despre faptul că, încă o dată, principalul susținător al Chișinăului, Bucureștiul, a fost ignorat de marile puteri când s-a hotărât soarta Republicii Moldova. Potrivit lui, Germania și alți lideri europeni au cedat Rusiei țara noastră în schimbul unor relații economice mai avansate și, mai ales, în schimbul gazului rusesc. Înțelegerea cu Moscova s-a făcut și la Chișinău, consideră Petrișor Gabriel Peiu. Analistul a desenat o paralelă între desenul animat rusesc ”Mașa și ursul” și alianța făcută de blocul ACUM cu PSRM, care reprezintă interesele Moscovei.

Potrivit lui, regizorii de la Kremlin au lansat cu succes varianta ”Maia și rusul”, în care hiper-activa Maia Sandu, liderul opoziției pro-europene de la Chișinău, este îndrumată de către rusul Dmitri Kozak, vicepremierul lui Medvedev, numele căruia se traduce ca urs.

Astfel, proaspătul premier moldovean a ignorat total prietenii și susținătorii pe care îi are la București și a preferat să riște să repete soarta lui Iurie Roșca, decât să își conserve capitalul de încredere, conchide Petrișor Gabriel Peiu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *