Opinii și Editoriale

Istoria unor placinte

N-o sa ma credeti, poate, dar cu ocazia celor opt ani ai TIMPULUI au venit sa ne felicite nu doar politicieni si academicieni, profesori si medici, actori si cantareti, dar si maestrii placintari de la Opera!

Acestia ne-au felicitat cu… cativa metri de placinta – asa vand ei, la metru, aceste minunatii culinare, pe care le numesc placinte traditionale moldovenesti. Si chiar daca vizita lor a fost inopinata si foarte scurta, pe principiul: „Am venit, v-am vazut, poftim placintele calde!”, gestul pe care l-au facut a lasat asupra noastra o impresie de neuitat. Speram sa ne mai intalnim cu ei, caci, grabiti fiind, nu am reusit sa-i intrebam, ca niste gazetari ce suntem, de la care bunica au invatat reteta placintelor si a succesului lor. Modesti din fire, ei ne-au lasat placintele si s-au grabit la clientii lor. De ani de zile, Placintaria de la Opera parca se intrece in maiestrie si profesionalism cu artistii de la Opera. Dovada e si faptul ca fara placintele lor nu se face nici o nunta in Moldova, nici o zi de nastere, nici o cumetrie. In fine, ideea acestor randuri era sa le multumim din inima – pentru ca fac bine ceea ce fac si, fireste, pentru ca citesc TIMPUL tot timpul…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *