Timpul.md

Actualitate 17 Noiembrie 2019 | 10:39

Istoricul Sergiu Mustață despre „reparația” Cetățenii Tighina de către separatiști: „Distrugere, mutilare și batjocoră față de moștenirea culturală!!!”

 

Istoricul Sergiu Mustață, cunoscut pentru lucrările sale în domeniul domeniile conservării, restaurării, reabilitării monumentelor istorice și cercetările realizate la mai multe sit-uri arheologice, publică pe pagina sa de Facebook mai multe poze, realizate la cetatea Bender (Tighina).

Istoricul apreciază lucrările care au loc la acest monument istoric drept „distrugere, mutilare și batjocoră față de moștenirea culturală!!!”.

Amintim că președintele Igor Dodon sărbătorit la 3 noiembrie, împreună cu liderul separatist, Vadim Krasnoselski, la Cetatea Tighina Ziua unității naționale a Federației Ruse.

„Pe teritoriul cetății am avut o discuție informală cu conducerea administrației transnistrene, Vadim Krasnoselski. În afară de aceasta, s-au cunoscut soțiile noastre. Pentru noi a fost organizată o excursie și noi am apreciat înalt eforturile conducerii regiunii, care au reușit să reabiliteze acest obiect cultural-istoric unical, care atrage mulți turiști. Împreună am sărbătorit Ziua unității naționale - sărbătoare națională importantă a Federației Ruse, partenerul strategic al R.Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Cetatea Tighina a fost construită secolul XV de către domnitorul Ștefan cel Mare.

Vă prezentrăm mai jos imaginile postate de istroric:

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus