Actualitate

Italia/Berlusconi: A început un nou proces în scandalul „Rubygate’”, pentru mărturie mincinoasă

După o scurtă ședință, audierile au fost amânate pentru data de 3 iulie, din motive de procedură. Decizia a fost luată spre a putea fi audiat și protagonistul în acest caz, Silvio Berlusconi.

La 15 decembrie, Parchetul a cerut trimiterea în judecată a lui Berlusconi în acest dosar, judecătorii urmând să ia o decizie la sfârșitul lunii ianuarie.

Mai multe tinerele care au participat la petrecerile ‘exotice’ organizate la reședința lui Berlusconi de la Arcore, lângă Milano, precum și o parte din apropiații fostului premier sunt acuzați de mărturie mincinoasă și de incitare la sperjur a martorilor.

Mai multe tinere sunt suspectate că au primit sume importante de la magnatul media pentru a depune mărturie în favoarea sa în legătură cu celebrele sale petreceri ‘bunga bunga’.

În primul proces ‘Rubygate’, Berlusconi a fost condamnat în primă instanță la 7 ani de închisoare pentru prostituție cu minore și abuz de putere, fiind însă achitat definitiv de Curtea de Casație, în martie 2015.

În prezent, Berlusconi este bănuit că a plătit 10 milioane de euro, între 2011 și 2015, în bani lichizi, cadouri, mașini, locuințe, plata unor facturi sau cheltuieli medicale, pentru coruperea martorilor. Șapte milioane i-ar fi revenit lui Ruby, care nu a fost prezentă miercuri la proces.

Cazul lui Berlusconi a fost totuși disjuns de celelalte în toamnă, când fostul prim-ministru se afla în SUA pentru un control după operația la inimă suferită în luna iunie.

AGERPRES.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *