Ultima oră

Italia: încep alegerile regionale, între ameninţări şi bătăi

  Încep astăzi alegerile administrative în 13 regiuni şi 460 de oraşe. Se poate vota astăzi până la ora 22, iar mâine de la 7 la 15. Potrivit cotidianului, patru regiuni vor hotărî rezultatul final: Piemonte, Liguria, Puglia, Lazio. La Roma, Gabriella Carlucci (PDL) o loveşte pe adversara PD de faţă cu 200 de persoane.

Un grup de anarhişti a revendicat atentatul împotriva sediului Ligii Nordului (extremă dreapta) din Milano, relatează Corriere della Sera. Federaţia Anarhică Informală a semnat o scrisoare destinată partidului lui Umberto Bossi şi care a explodat la sediul poştei, unde a rănit superficial un membru al personalului. În scrisoare erau fraze împotriva lui Maroni, ministrul de Interne, acuzat de complicitate la abuzurile sexuale care ar avea loc în Centrele de Identificare şi Expulzare. Au mai fost trimise un proiectil pentru Berlusconi şi ameninţări verbale pentru Nichi Vendola.

„Fiat, Epifani îi răspunde lui Marchionne: Singura ţintă sunt muncitorii”, este titlul propus de ziatul La Stampa. Preşedintele sindicatului CGIL se referă la situaţia delicată a fabricii F.I.A.T. şi răspunde administratorului de la Lingotto care a dezminţit zilele trecute ştirile în legătură cu viitoarele demiteri a zeci de muncitori. „Nu am dat afară nici un muncitor, în ciuda crizei. Suntem ţinta unor atacuri”, a spus Marchionne.

„Berlusconi invită Israelul să facă gesturi concrete entru pace şi face un apel Iranului”, relatează cotidianul economic Il Sole 24 Ore. Cu ocazia reuniunii Ligii Arabe, care a avut loc ieri în Libia, Preşedintele Consiliului a declarat că podişul Golanului trebuie retrocedat Siriei şi că este necesar ca Israelului să oprească constucţiile noilor case în Ierusalimul de Est”. Berlusconi a mai declarat: „O ţară cu o istorie milenară ca cea a Iranului ar trebui să fie un lider constructiv, nu să ameninţe cu periculoase dezvoltări nucleare”.

„Roma redeschide camionatul şi visează”, titrează cotidianul capitalei, Il Messaggero. Echipa a câştigat cu 2-0 partida împotriva jucătorilor de la Inter, apropiindu-se de primul loc, cu un punct de diferenţă chiar faţă de adversara de ieri. Decisiv golul lui Toni.

Sursa: Adevarul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *