Timpul.md

Actualitate 16 Septembrie 2019 | 15:56

Iurie Reniță a explicat de ce a părăsit sala Parlamentului când socialistul Dodon și-a început discursul electoral

Discursul de azi a lui Igor Dodon în fața deputaților a fost o acțiune cu profund iz electoral. Astfel a comentat ambasadorul Iurie Reniță, președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană din Parlament, decizia sa și a colegilor din cadrul blocului ACUM, Lilian Carp și Octavian Țîcu, de a părăsi ședința plenară a Legislativului.

Potrivit parlamentarului, „a fost previzibil că Dodon se va implica, contrar prevederilor Constituției, în toate domeniile de activitate ale Parlamentului și Guvernului”.

„A mai făcut-o de nenumărate ori și anterior. A fost o acțiune cu profund iz electoral. Am plecat, împreună cu colegii Țîcu și Carp, deoarece nu am dorit să dăm legitimitate în Parlament interferențelor lui Dodon. Acesta nici până astăzi nu vrea să accepte că suntem o republică parlamentară și nu una prezidențială. El ignoră în mod intenționat această realitate politică și legală. În al doilea rând, am avut și alte priorități în agenda mea de astăzi”, a declarat Iurie Reniță pentru Deschide.MD.

Amintim că trei deputați din cadrul blocului ACUM, Iurie Reniță, Lilian Carp și Octavian Țîcu, au ieșit din sala de ședințe a Parlamentului în timp ce Dodon a venit la tribuna pentru a ține un discurs în fața parlamentarilor.

https://deschide.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus