Timpul.md

Actualitate 10 Iulie 2019 | 12:00

Ivan Ceban nu vrea să oprească „alianța temporară” ACUM-PSRM: „Sper că nu o să avem în decursul unui an de zile alegeri anticipate”

În cazul în care la toamnă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, acestea ar putea avea loc în baza sistemului electoral proporţional. Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele Parlamentului, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Loc de Dialog”, relatează Radio Moldova. Potrivit lui Ceban, Legea ce prevede revenirea la sistemul proporţional de vot va fi adoptată de Parlament.

„Eu sper că nu o să avem în decursul unui an de zile alegeri anticipate. Chiar îmi doresc acest lucru. Va fi votată în a doua lectură, cu certitudine, cu toate menţiunile, acum audieri se fac în paralel, se ţine cont de ceea ce spun şi reprezentanţii diferitor instituţii specializate, societatea civilă nemijlocit, organizaţiile neguvernamentale”, a declarat Ceban.

Ion Ceban s-a referit şi la alegerile parlamentare din circumscripţiile uninominale, în care deputaţii şi-au dat demisia din funcţia de legiuitor. Deputatul este de părere că aceste alegeri ar fi bine să fie organizate în ziua alegerilor generale locale.

„În mod normal ar fi bine să le avem odată cu cele locale. E mai uşor şi de organizat din punct de vedere operaţional, logistic, să nu scoţi oamenii de două ori. În mod normal trebuie să fie alegeri noi şi părerea mea e că ar fi bine să fie în aceeaşi zi cu alegerile locale”, a menţionat Ion Ceban.

Amintim că la începutul lunii iunie a fost semnată o înțelegere politică temporară dintre deputații ACUM și PSRM, fără a specifica în mod explicit cât urmează să dureze ea.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus