Timpul.md

Actualitate 4 Octombrie 2019 | 18:16

Ivan Diacov: Fără stârpirea corupției, orice plan de dezvoltare a capitalei va rămâne doar pe hârtie

 

„Planul Urbanistic General al municipiului Chișinău trebuie să devină o Biblie a Capitalei.” O spune Ivan Diacov, candidatul „Partidului Nostru” pentru funcția de primar general al Capitalei. Declarația a fost făcută la o întâlnire a candidaților înscriși în cursa pentru locale cu arhitecții din oraș. În afirmația sa, Ivan Diacov a dat o replică concurenților electorali, care au încercat să se întreacă în propuneri și idei de dezvoltare a orașului. Fără eliminarea corupților din Primărie și a schemelor în baza cărora aceștia acționează, nu va fi posibil nimic, spune Diacov, prioritatea căruia este anume acest deziderat.

“Suntem în campanie electorală și toți promitem marea și sarea. Aducem Parisul și Viena în Chișinău, promitem bulevarde largi, apă și aer curat. Dar există o realitate, și aceea că anume criminalul și interesele personale și de grup au pus mâna pe tot ce înseamnă urbanism. Au schimonosit și strâmbat tot. Mă mir dacă ar exista zece procente de respectare a regulilor de construcție în Capitală.”

Astfel, Diacov a declarat că atunci când a decis să se înscrie în cursa pentru fotoliul de primar general, a pornit de la interesul oamenilor de aici și din Dispora de a le asigura securitatea banului muncit cu greu și investit acasă.

„Dacă vor dori oamenii să construiască, trebuie să fie siguri că nu va veni o „barsetcă” să le ia cu forța tot ce au acumulat în sudoarea frunții. Uitați-vă ce se face în jurul nostru, peste tot numai tractoare care construiesc ceva și nu ai unde să te învârți. Și ăștia sunt păziți de agenți de pază înarmați. Omul simplu se teme să treacă. Și când întrebi, toți au acte și construiesc legal. Cine le dă aceste acte? De aici trebuie să începem”, a adăugat Diacov.

În completarea ideii sale, candidatul PN pentru locale a mai spus că până acum au fost realizate diferite proiecte, la care au muncit arhiecți renumiți și academicieni, pentru a se face ordine în oraș, dar care au rămas doar pe hârtie.

„Am participat la ședințele Primăriei la care am văzut munca enormă a unor arhitecți renumiți și academicieni, și studii speciale s-au făcut, și bani s-au alocat, și acum unde suntem…?, s-a întrebat retoric Ivan Diacov.

Ivan Diacov este candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar general al Capitalei. El figurează cu numărul 16 în buletinul de vot.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus