Spectacole

„Jack Fărăomână” în premieră la Teatrul Naţional

Premiera va avea loc pe 19 şi 20 noiembrie.

Actorul Andrei Sochircă promite că acest musical va fi revelaţia stagiunii teatrale 2011-2012. Pe scenă vor evolua Alex Calancea Band şi interpreta Olia Tira. Muzica este semnată de Alex Calancea şi Marc Oselschi.

Premiera spectacolului „Jack Fărăomână sau istoria unui contrabasist” este un experiment artistic, dat fiind faptul că la un moment dat acesta devine monospectacol sau concert. „Prin aceasta noi ne-am propus să ne jucăm cu arta, şi nu obraznic, ci frumos. Cei care au asistat la repetiţiile noastre au sesizat faptul că se trece subtil de la o stare la alta. Din acest considerent e greu să-l defineşti dacă e concert, spectacol sau musical. Anterior am mai lucrat şi la sonorizarea unor benzi, însă în această montare se joacă mult cu cuvântul, ceea ce este o experienţă inedită pentru noi”, a remarcat Alex Calancea. Instrumentistul mai spune că piesa este una foarte dinamică, iar asta în contextul în care personajul principal, interpretat de actorul Andrei Sochircă, alternează subtil stările psihologice. „În funcţie de aceste inflexiuni, ne schimbăm şi noi tonul muzicii. De aceea, fiece repetiţie şi spectacol vor fi destul de diferite, mesajul rămânând acelaşi”, a spus chitaristul, precizând că mesajul spectacolului vizează încadrarea artistului în societatea noastră, „care nu este chiar atât de deschisă”.

Jack Fărăomână trăieşte în cel mai întunecat cartier din cel mai mizer oraş din lume. Lipsit de o mână din naştere, el are totuşi un vis: să cânte la contrabas. Într-o zi, Dumnezeu, care e de culoare, pogoară în faţa lui şi-i dăruieşte acest instrument. Curând, după zile şi zile de repetiţii, Jack devine cel mai bun muzicant din oraş…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *