Spectacole

„Jack Fărăomână”, ovaţionat şi la Bacău

Astfel Andrei Sochircă, Alex Calancea Band şi Olia Tira aşa cum ne-am obişnuit, au avut o prestaţie la superlativ.

Spectacolul începe ca un monolog şi ajunge să fie un adevărat recital viu de muzică jazz, blues şi rock’n’roll. Pe acest fundal naratorul, interpretat fundamental de Andrei Sochircă, relatează povestea lui Jack Fărăomână – aşa s-a născut, care trăieşte în cel mai întunecat cartier din cel mai mizer oraş al lumii şi visează să cânte la contrabas. Într-o zi, Dumnezeu, care e de culoare şi cântă la trompetă, îi răspunde la rugăminţile sale fierbinţi şi-i dăruieşte un contrabas. După zile şi nopţi de repetiţii, Jack devine un muzician virtuoz şi începe să cânte în cel mai bun local din oraş.

„Spectacolul a avut mare priză la public, iar muzicienii au fost la cel mai înalt nivel. Sala a fost plină şi a ovaţionat în picioare timp îndelungat. Singurul inconvenient o fost timpul pe care nu prea l-am avut la dispoziţie pentru a face repetiţii şi a viziona şi alte spectacole. Data trecută am fost prezenţi pe tot parcursiul galei. Acuma însă abia intraserăm în atmosfera festivalului că deja trebuia să şi plecăm…”, a spus Andrei Sochircă. El crede că spectacolul nu a fost premiat deoarece anul trecut i-a fost acordat un premiu pentru piesa „Daţi totul la o parte, ca vă văd”, de Eugen Cioclea. „În orice caz multă lumea zicea că „Jack Fărăomână” a fost cel mai bun spectacol de la Gala STAR. Cu un argument în plus vine şi publicul care a fost extrem de receptiv, reacţionând la unele secvenţe ale textului la care cel moldovean a rămas impasibil”, este de părere actorul.

Cea de-a 7-a ediţie a festivalului Gala STAR din Bacău a avut loc în perioada 5-10 aprilie la Teatrul Municipal Bacovia. În acest an au fost prezenţi 16 actori din România, Japonia, Bulgaria şi Republica Moldova.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *