Internațional

“Jack Jihadistul”, teroristul britanic care regretă că s-a alăturat ISIS: “Îi urăsc mai mult decât americanii”

Letts, un student britanic, este suspectat că ar fi călătorit în 2014 până în Siria pentru a se alătura luptătorilor ISIS. Însă acum el susține că a părăsit teritoriul controlat de Statul Islamic și se opune categoric acțiunile acestora.

"Am găsit o călăuză și am mers în spatele lui prin câmpul de mine, până la un punct de trecere kurd, unde s-a tras în noi de două ori", a declarat el pentru un reporter BBC.

El susține că se află acum într-o închisoare kurdă din nord-estul Siriei.

Jack Letts s-a convertit la islam la doar 18 ani și a plecat în Iordania, abandonându-și studiile, deși era un elev de nota 10. A ajuns apoi în Siria, în teritoriile controlate de ISIS.

Familia tânărului a negat vehement că acesta ar fi plecat să se alăture teroriștilor și spuneau că ar fi făcut-o din motive umanitare. Tânărul s-a căsătorit în Irak și a devenit tată la scurt timp.

El a scăpat ca prin urechile acului de un atac aerian, apoi s-a retras în Raqqa, pentru a se recupera. Letts spune că a fost dezamăgit de Statul Islamic, după ce jihadiștii au executat mai mulți susținători proprii. "Îi urăsc mai mult decât americanii. Mi-am dat seama că ei nu urmăresc adevărul, așa că m-au închis de trei ori și m-au amenințat cu moartea", susține Letts.

Tânărul vrea acum să se întoarcă în Marea Britanie și să "își vadă de viață", însă șansele ca acest lucru să se întâmple sunt minime. Dacă va ajunge pe teritoriul Regatului Unit, el va fi închis și pus sub acuzare pentru acte de terorism.

sursa: digi24.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *