CSI / Rusia

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci au adus un profit de 50 de milioane de dolari

Forul de conducere al CIO, reunit la Rio până sâmbătă, a indicat, prin intermediul directorului său de comunicare, Mark Adams: comitetul local de organizare a Jocurilor din Rusia ”a generat beneficii de 3,25 miliarde ruble, adică aproximativ 50 milioane de dolari”.

Oficialul a mai spus că forul olimpic mondial a decis să transfere 20 de procente din acest profit Comitetului Olimpic Rus.

Costul total al Jocurilor de la Soci s-a ridicat la 37 de miliarde de euro (41,44 miliarde dolari la cursul actual), a precizat aceeași sursă.

CIO va desemna gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 în cadrul sesiunii sale din data de 31 iulie, la Kuala Lumpur. Beijing, considerat favorit, și Almatî (Kazahstan) sunt cele două orașe candidate care au rămas în cursă după retragerea altor patru candidate înscrise inițial, Stockholm, Cracovia (Polonia), Lvov (Ucraina) și Oslo.

În 2022 va fi pentru a treia oară consecutiv când Jocurile Olimpice vor avea loc în Asia, după Olimpiada de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud) din 2018 și Jocurile de vară de la Tokyo, din 2020. Olimpiada de vară din 2016 va avea loc la Rio de Janeiro.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *