Timpul.md

Actualitate 23 Noiembrie 2016 | 15:59

Johannes Hahn: Serbia a făcut pași importanți către aderarea la Uniunea Europeană

Serbia a făcut pași importanți către obiectivul strategic al aderării la Uniunea Europeană (UE) prin deschiderea a patru noi capitole de negociere, a estimat miercuri comisarul european pentru politică de vecinătate și negocieri în vederea extinderii UE, Johannes Hahn, potrivit Tanjug.

Într-un interviu pentru publicația Vecernje novosti, Hahn a estimat că principala provocare pentru Serbia rămâne consolidarea statului de drept, cu accent pe combaterea criminalității organizate și corupției.

În această privință, Serbia va trebui să adopte noi legi și să-și consolideze instituțiile, proces care va fi monitorizat atent de Comisia Europeană și statele membre ale UE.

''Acum este nevoie să se acționeze în mod hotărât, nu numai în privința diverselor capitole, ci și în a statului de drept și a normalizării relațiilor cu Kosovo'', a mai afirmat oficialul european.

Negocierile de aderare a Serbiei la UE, împărțite în 35 de capitole pe diferite domenii, au fost lansate în decembrie anul trecut.

Ultimul capitol, cu privire la relațiile cu Kosovo, este unic în cazul Serbiei din cauza relațiilor sale cu fosta provincie pe care Belgradul refuză să o recunoască. De asemenea, cinci dintre statele membre ale UE — Spania, Grecia, Cipru, România și Slovacia — nu recunosc independența Kosovo. 

agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus