Sport

John Higgins e din nou campion mondial

Pentru a treia oara in cariera, invingator al Campionatului Mondial la snooker a devenit talentatul jucator John Higgins, dupa ce l-a invins cu scorul de 18-9 pe Shaun Murphy. Murphy nu a reusit sa tina pasul cu Higgins decat in prima sesiune, incheiata cu scorul de 4-4. Higgins a dominat clar urmatoarele parti ale meciului, desprinderea decisiva facandu-se in sesiunea secunda, atunci cand scotianul a invins cu scorul de 7-1.

Ziua de luni, ultima a Campionatului Mondial, programa doua sesiuni. Desprins deja in calitate de invingator, Higgins a jucat relaxat, nepermitandu-i lui Murphy sa se apropie la o diferenta mai mare de opt frame-uri.
Niciun jucator de snooker nu reusise sa revina in finala de la scorul de 11-5, iar Murphy a demonstrat o pregatire slaba, lucru neobisnuit pentru aceasta editie a turneului, la care „magicianul” a demonstrat o forma excelenta.
Scotianul Higgins a profitat de situatie si, inainte de ultima sesiune, conducea cu scorul de 16-8. In cel de-al 1000-lea frame disputat la Crucible, Higgins putea sa dea lovitura si sa comemoreze aniversarea cu castigarea trofeului, dar o ratare la o bila rosie l-a privat pe „asul tacului” de castigarea respectivului frame. Murphy nu a mai fost atat de norocos in final, atunci cand Higgins nu a mai ratat si, in ropote de aplauze, a sarbatorit castigarea titlului.
Este de remarcat ca Shaun Murphy, campion mondial in 2005, s-a calificat cu mari emotii in meciul decisiv. El a rezistat eroic in fata parcursului senzational al australianului Neil Robertson, pe care l-a invins cu scorul de 17-14.
La 11 ani de la prima sa incoronare drept campion mondial, Higgins a reusit sa obtina cel de-al treilea titlu de campion, izbutind aceasta isprava si in anul 2007.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *