Timpul.md

Actualitate 28 Martie 2018 | 16:25

JOS HOTARUL // Un milion de moldoveni au făcut deja UNIREA cu România. Sunt români cu acte în regulă, iar numărul crește

Circa un milion de cetățeni moldoveni au obținut cetățenia română în ultimii zece ani, iar numărul crește. Pentru mulți cetățenia este o şansă în plus la o viață mai bună în România sau în Uniunea Europeană. 

În fiecare zi cetățeni moldoveni trec Prutul și merg la Iași sau București să își depună actele pentru obținerea cetățeniei române.

Cetățenii moldoveni se bucură de tratament special. Ei depun cerere de redobândire a cetățeniei, considerandu-se că sunt descendenți ai unor cetățeni români care au pierdut fără voia lor cetățenia în 1940. În România sunt cinci centre în care locuitorii de dincolo de Prut îți pot depune cererile de redobândire a cetățeniei. 

Anual, statul român procesează o sută de mii de cereri de redobândire a cetățeniei din partea locuitorilor Republicii Moldova. Că e vorba de cetățeni anonimi sau de elitele Republicii Moldova, cetățenia română este o calitate importantă peste Prut.

Cu ocazia Marelui Centenar, Agenția Națională pentru Cetățenie a oferit 100 de cetățenii pentru 100 de basarabeni.

Sursa: 10TV.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus