Timpul.md

Actualitate 20 Iulie 2018 | 14:03

„Jos mâinile de pe magazinele sociale!” – Zece mii de oameni au protestat împotriva intenției PAS, PPDA și PLDM de a lichida magazinele sociale

Aproximativ 10 mii de oameni, în majoritate persoane în etate au protestat vineri, 20 iulie, împotriva intenției mai multor partide politice, în special PLDM, PAS și PPDA de a lichida magazinele sociale, un proiect extrem popular inițiat de președintele Partidului ȘOR, primarul de Orhei, Ilan Șor. Manifestanții au organizat un marș și au protestat în fața sediilor PAS și PPDA.

Oamenii s-au adunat în fața Universității de Stat după care au mers în marș la sediul PAS, apoi la PPDA. Manifestanților li s-a alăturat și președintele Partidului ȘOR, dar și alți lideri ai formațiunii, care au fost aclamați de mulțime. „Jos Maia Sandu”, „Maia Sandu la închisoare”, „Noi suntem poporul”, a scandat mulțimea. De asemenea, oamenii, care au venit din toate colțurile țării, au afișat și pancarte cu mesaje împotriva intenției de a închide magazinele sociale „Maia și Andrei, jos mâinile de pe magazinele sociale”, „Șor cu noi, Năstase la gunoi”.

„Am venit să apărăm proiectele pe care le facem pentru oameni. Din păcate nemernicii încearcă să interzică aceste proiect unic. Ei încearcă să ia și ultimele firimituri de pâine care le-a mai rămas oamenilor. Dar noi nu le vom permite. Sunt sigur că vom învinge”, a declarat Ilan Șor. „Suntem mulți, dar vom fi și mai mulți”, a adăugat liderul Partidului ȘOR.

„Astăzi nu ne susțineți pe noi, nu Partidul ȘOR, dar pe cei 200 de mii de beneficiari ai magazinelor sociale. Nu este o manifestație politică, dar un eveniment organizat de oamenii furioși cărora se încearcă să le fie furată ultima bucată de pâine”, a declarat și vicepreședinta formațiunii, Marina Tauber.

Iar președintele de onoare al Partidului ȘOR, Valeri Klimeno, a explicat și de ce partidele politice în frunte cu PAS și PPDA încearcă să închidă magazinele sociale – ei acționează în interesele patronilor de magazine comerciale care vând marfa cu mult mai scump și obțin venituri mari. „Este o încercare de a lichida magazinele sociale, pentru ca să se îmbogățească proprietarii celorlalte magazine”, a declarat Klimenko.

„Partidul ȘOR ne-a ușurat viața, dar cineva vrea să distrugă aceasta. Ei vor să închidă magazinele sociale. Să rezistăm și să nu cedăm în fața corupților”, a cerut o bătrână în timpul manifestației.

La finalul mitingurilor din fața sediilor PAS și PPDA, organizatorii au pus pancarte pe care era inscripționat că în aceste sedii vor fi deschise magazine sociale, după alegerile parlamentare. Nimeni din conducerea PAS și PPDA nu a ieșit să discute cu oamenii. Iar manifestanții au anunțat organizarea unei campanii de colectare de semnături cu un demers împotriva Maiei Sandu și lui Andrei Năstase, pe care le vor transmite oficialilor de la Bruxelles.

argumentul.info

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus