Sport

Joseph Blatter a devenit fan al nationalei R. Moldova

La invitatia Federatiei Moldovenesti de Fotbal (FMF), la mijlocul saptamanii trecute, presedintele forului international de specialitate (FIFA), Joseph S. Blatter, a efectuat o vizita de lucru de doua zile in republica noastra.

De aceasta data, edilul FIFA a fost insotit de Eva Pasquier, manager de dezvoltare al FIFA pentru Europa, Daniela Leeb, atasat media al presedintelui FIFA, si Guy-Philippe Mathieu, asistent al presedintelui FIFA.
Conform programului stabilit, Blatter s-a intalnit cu Vladimir Voronin, presedintele R. Moldova, pe care l-a decorat cu Medalia Presedintelui FIFA pentru „merite” in dezvoltarea fotbalului moldovenesc. Dar stie oare inaltul oaspete care este meritul sefului statului in distrugerea principalei arene fotbalistice a republicii – Stadionul Republican?
In acelasi timp, IPS Vladimir, Mitropolit al Chisinaului si al intregii Moldove, l-a decorat pe Joseph S. Blatter cu Ordinul „Stefan cel Mare si Sfant” de gradul doi.

In dimineata zilei de vineri, delegatia FIFA a efectuat o vizita la centrul tehnic al selectionatelor de la Vadul lui Voda. Joseph S. Blatter a inspectat camerele hotelului in care sunt cazati fotbalistii pe durata cantonamentelor si a ramas multumit de lucrarile ce se efectueaza pentru refacerea terenurilor de fotbal si constructia tribunelor.

Vizita Presedintelui FIFA in Moldova a culminat cu o conferinta de presa organizata la Vadul lui Voda. Inaltul oaspete a remarcat ca „R. Moldova este acum foarte bine cunoscuta in Elvetia sa natala, gratie meciurilor care s-au jucat intre echipele celor doua state in martie si aprilie”.
In finalul conferintei de presa, Blatter l-a decorat pe presedintele FMF, Pavel Cebanu, cu Medalia Presedintelui FIFA.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *